Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Günün Tarifi

Ekonomik Buzluk Böreği   

by Hatice Ünal
15 Nisan 2020
in Günün Tarifi
468 25
0
Ekonomik Buzluk Böreği    
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

8 Kişilik

Malzemeler:

5 adet hazır yufka

2 adet kapya biber

3-4 adet sivri biber

150 gram kaşar peyniri veya dil peyniri

125 gr margarin

5-6 dilim sucuk

Üzeri için:

1 yumurtanın sarısı

Çörek otu veya susam

Hazırlanışı:

Margarini eritip ılınmaya bırakın. Erittiğiniz margarini yufkaların her katına sürün. Tüm malzemeyi küçük küçük doğrayıp harmanlayın. Yufkaları dört eşit parçaya bölerek eşit üçgenler elde edin. Her parçanın kenarına iç malzemeden paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Hamurların üzerini yumurta sarısı sürün. Çörek otu ile susam serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin.

Bunlara dikkat: 

Dilerseniz yufkaları rulo şeklinde sardıktan sonra kilitli poşetlere veya buzdolabı kaplarına düzgünce yerleştirin. Buzlukta muhafaza edin. Buzluktan çıkardıktan sonra oda ısısına gelince üzerine yumurta sarısı sürün, istediğiniz malzemeyi serptikten sonra fırında pişirin. İç malzemesinde kendi damak tadınıza göre değişiklikler yapabilirsiniz. Mesela sucuk yerine pastırma, www.ruletsiteleri.info jambon, sosis gibi malzemeler koyabilirsiniz. Yufkaları büyük rulo hamurlar yerine sigara böreği gibi de hazırlayabilirsiniz. Kaşar peyniri yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz. Margarin yerine sıvı yağ, zeytinyağı gibi yağlar da kullanabilirsiniz.

#yemekzevki #evdeyemekzevki 3ekonomikbuzlukböreği #börek #kahvaltılıktarifler #çaysaati #kahvaltı #yemek food ekonomiktarifler #lezzet #evdekaltürkiye

Previous Post

Korona salgınında et tüketimine dikkat!

Next Post

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu balıktan geçiyor

Hatice Ünal

Next Post
Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu balıktan geçiyor

Bağışıklık sistemini güçlendirmenin yolu balıktan geçiyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki