Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Enginar Dolması
Enginar Dolması

Enginar Dolması

Enginar Dolması

(4 Kişilik)

Malzemeler:

4 adet enginar

1 çay bardağı pirinçEnginar Dolması

100 gram dana kıyma, orta yağlı

Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu

1 adet soğan

1 adet domates

1 dal kereviz sapı

1 adet limon

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Enginarın sap kısmını kesin, dış kısmındaki kalın yapraklarını ve orta kısmında 6-7 yaprak kalacak şekilde koparın. Sap kısmının üst kısmını bıçak yardımıyla düzeltin ve limon sıkıp tuz serpin.

Enginarların alt kısmını da bir bıçak yardımıyla hafifçe kesin. Orta kısmındaki tüylü bölümü de alın ve limon suyu ile ovalayın.

Pirinci yıkayıp süzün. Derin bir kapta kıymayı, kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş soğanı, zar şeklinde doğranmış domatesi, ince doğranmış kereviz sapını, tuzu ve türkçe altyazılı porno karabiberi ilave edip iyice karıştırın. Pirinci ve 4 yemek kaşığı ılık su ilave ederek harcı yumuşatın.

Enginar yapraklarının arasına ve ortasına iç malzemeden paylaştırın. Tabanı düz bir tencereye yerleştirin. Yarısına gelecek kadar su, tuz ve yarım limon suyunu ilave edin. En son enginarların üzerine gelecek şekilde zeytinyağı gezdirin.

Enginarlar pişerken dağılmaması için üzerine düz bir porselen tabak yerleştirin. Önce yüksek ateşte kaynatın, sonra ateşi iyice kısın. Yarım saat pişirin.

OKU ➤  Cezvede Türk kahveli Sıcak Kek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir