Ana Sayfa » Tarifler » Salata Tarifleri » Yeşil Salatalı Levrek Kapama
Yeşil Salatalı Levrek Kapama

Yeşil Salatalı Levrek Kapama

Yeşil Salatalı Levrek Kapama

Malzemeler

300-400 gramfileto levrek

Tuz, beyaz biber

1 adet ince kıyılmış arpacık soğan

2-3 adet marul veya kıvırcık

1 adet orta boy patates

3 çorba kaşığı balsamik sirke

Tereyağı

1 yemek kaşığı krema

Az miktarda un

Yeşil Salatalı Levrek Kapama Tarifi:

Tavaya veya tencereye yarım litre su ilave edip biraz kaynatın. Kaynamaya başlayan suya, temizlemiş olduğunuz salataları katıp, biraz haşlayın. Haşlanan salataları soğuk suya batırın. Suyunu kağıt peçete ile kurulayın. Patatesi parizyen veya küp şeklinde doğrayıp haşlayın. Fileto levrekleri 2’ye bölün, tuz ve biber ilave edin. Tavaya az tereyağı veya zeytinyağı koyup, ince kıydığınız soğanları soteleyin. Hemen ardından balıkları ve balsamik sirkeyi koyun, 3-4 dakika ağzı kapalı olacak şekilde kaynatın. Balıkları çıkarıp, kurulamış olduğunuz yapraklara 2’şer 2’şer sarın. Bu şekilde ılık bir yerde bekletin. Bu arada balıkları aldığınız tavaya önce biraz tereyağı, biraz un koyup kavurun. Kremayı ekleyip, kaynamaya bırakın. Son olarak domatesleri ve patatesleri kattıktan sonra, balıklarla birlikte 1 dakika kadar pişirip servise sunun.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir