Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri

by Yemek Zevki Editör
03 Ağustos 2017
in Tarifler, Tatlı Tarifleri
463 30
0
Şeftalili Tart
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Çayın ve kahvenin vazgeçilmezleri  

Yaz aylarının lezzetli meyveleriyle çay ve kahvenin yanına yakışacak lezzetli ikramlıklar hazırladık.

Şeftalili Tart

(6 Kişilik)

 

Malzemeler:

1 su bardağı yoğurt

Yarım su bardağı sıvı yağ

200 gram tereyağı

1 su bardağı şeker

2,5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Üzeri İçin:

3 adet büyük boy şeftali

2 tatlı kaşığı şeker

1 çay kaşığı tarçın

Şeftalili Tart

Hazırlanışı:

Küp şeklinde kesip buzdolabında iyice soğuttuğunuz tereyağı ile sıvı yağını karıştırın. Bu karışıma yoğurdu, şekeri, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyin. Son olarak elenmiş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru streç folyoya sarın, buzdolabında yarım saat bekletin. .

Dinlenen hamuru tart kalıbına yayın.

Hamurun üzerlerine çatal yardımıyla hafifçe delikler oluşturun ki pişerken kabarmasın. Tart hamurlarını kalıba yaydıktan sonra tekrar buzluğa aktarın. 10 dakika beklettikten sonra üzerlerine dilimlenmiş şeftalileri yayın. Şeker ile tarçını serpin.

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, yarım saat pişirin. İsteğe göre frenk üzümü eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tags: ayvalı tartçay saatiçayın yanında ne gider?Şeftalili Tarttatlıtatlı tarifleri
Previous Post

Şeftalili Donmuş Yoğurt

Next Post

Çikolatalı Pasta

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çikolatalı Pasta

Çikolatalı Pasta

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki