Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Yoğurt Soslu Tavuk

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Tavuk Yemekleri
473 20
0
Yoğurt Soslu Tavuk

Yoğurt Soslu Tavuk

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Yoğurt Soslu Tavuk

Malzemeler

500 gram tavuk göğsü

4 yemek kaşığı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kepekli un

2 adet havuç

2 adet pırasa

2 adet kırmızı biber

3-4 yemek kaşığı light yoğurt

2-3 su bardağı tavuk suyu

Tuz, karabiber

Yoğurt Soslu Tavuk Tarifi:

Tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın, temizlediğiniz havuçları ise küp şeklinde. Pırasaları ayıklayıp temizledikten sonra ince ince kıyın. Kırmızı biberlerin tohumlarını çıkardıktan sonra ince dilimleyin. Yayvan bir tencerede sıvı yağı kızdırıp, içine doğranmış tavuk göğüslerini ilave edip, kavurun. Kıyılmış pırasaları, kırmızı biberleri ve havuçları da atın ve kavurmaya devam edin. Bir bardak tavuk suyunun içine kepekli unu katın, iyice karıştırın. Karışımı yemeğe dökün, daha sonra kalan tavuk suyunu da ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar iyice pişirin. Yemeğin pişmesine yakın yoğurdun içine yemeğin suyundan 2 yemek kaşığı kadar koyun, bir çatal yardımıyla karıştırın. Hazırladığınız terbiyeyi yemeğe ilave edin. Karıştırdıktan sonra kaynama noktasına gelene kadar pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

 

Previous Post

Hülya Koçyiğit’in Şekerli Zeytinyağlı Taze Fasulyesi

Next Post

Çinakop Izgara

Yemek Zevki Editör

Next Post
Çinakop Izgara

Çinakop Izgara

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki