Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Beğendili Kuzu İncik

by Yemek Zevki Editör
11 Temmuz 2017
in Et Yemekleri, Tarifler
473 20
0
Beğendili Kuzu İncik
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Beğendili Kuzu İncik

(4 Kişilik)

 

Malzemeler:

4 adet kuzu incik

2 çay kaşığı tane karabiber

1 çay kaşığı tarçın

1 tutam zencefil

2-3 yaprak defne

1 adet büyük boy kırmızı soğan

10 su bardağı su

Tuz

Beğendi İçin:

2 adet orta boy bostan patlıcanı

100 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri

50 gram rendelenmiş mozzarella peyniri

1 tatlı kaşığı tereyağı

Tuz, karabiber

Beğendili Kuzu İncik

Hazırlanışı:

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerine alın ve süzülmeye bırakın. Çukur bir kaba alıp havanda ezilmiş tane karabiber, zencefil ve tarçın karışımı ile iyice ovun. Defne yapraklarını da elinizle ufak ufak parçalayıp etlerin üzerine serpin.

Etleri muhafaza edeceğiniz kabın kapağını sıkıca kapatın. Buzdolabına aktarıp bir gün boyunca marine edin.

Soğanı soyup kıyın ve marine olmuş kuzu inciklerle birlikte tencereye aktarın. Üzerine suyu ekleyin. 5 dakika yüksek ateşte kaynatın.

Tuzunu ekleyip ateşi kısın. Etler yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5-2 saat) pişirin.

Beğendi için; Patlıcanları közleyin. Ilınınca kabuğunu soyun. Bıçak yardımı ile çok ince kıyıp rendelenmiş peynirler, tereyağı,tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın.

Beğendiyi servis tabağına alın, üzerine kuzu inciği yerleştirin. Kuzu inciğin suyundan birkaç tatlı kaşığı kadarını gezdirin. Sıcak servis yapın.

Tags: 25 Liraya Güzel EtAcılı Izgara Tavuk Kanatlar HazırlanışıBasit YemeklerBeğendili Kuzudünya mutfaklarıSıcak Kanape
Previous Post

Un Helvası

Next Post

Patates Püreli Kuzu Tandır

Yemek Zevki Editör

Next Post
Patates Püreli Kuzu Tandır

Patates Püreli Kuzu Tandır

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki