Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pratik Yemekler

Etli Yaprak Sarması

by Yemek Zevki Editör
10 Temmuz 2017
in Pratik Yemekler, Tarifler
478 15
0
Etli Yaprak Sarması
777
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Etli Yaprak Sarması

(4 Kişilik)

 Malzemeler:

500 gram dolmalık kıyma

250 gram asma yaprağı

2 adet domates

2 adet kuru soğan

Yarım demet maydanoz

Yarım demet taze soğan

Bir avuç taze nane

1 çay bardağı pirinç

Tuz, karabiber, kuru nane

Etli Yaprak Sarması

Hazırlanışı:

Domatesleri rendeleyin.

Kuru soğanı, maydanozu ve yeşil soğanları ince ince doğrayın.

Kıymaya kalan iç malzemeyi ekleyip karıştırın.

Asma yapraklarını kaynar suda birkaç dakika haşlayın. Daha sonra süzün.  Yapraklardan bir tanesini tezgahın üzerine alın ve sapını kesin, geniş tarafına iç malzemeden 1-2 tatlı kaşığı kadar yerleştirin. Rulo şeklinde kenarlarını içe doğru kıvırarak yaprağı sarın. Yapraklar bitene dek aynı işlemi uygulayın.

Geniş bir tencereye sardığınız yaprakları tek tek dizin.

Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte,  30-40 dakika pişirin.

Tags: Ana YemeklerAntep Fıstıklı Fatih SarmasıBalıkBasit YemeklerBörekDiyetetli sarmahaberSarma Tarifi
Previous Post

Babaannem’in Yemekleri…

Next Post

Şölen Tadında Yemekler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Şölen Tadında Yemekler

Şölen Tadında Yemekler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki