Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Ciğer Taplaması
Ciğer Taplaması

Ciğer Taplaması

Ciğer Taplaması

Malzemesi:

1 adet koyun ciğeri

4 su bardağı ince bulgur

1 çorba kaşığı kuru reyhan

Yeteri kadar tuz, karabiber

4 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Ciğer Taplaması Tarifi:

Ciğeri kıyma makinesinden çekin. İçine bulguru, tuzu, karabiberi ve reyhanı ekleyip köfte hamuru şekline sokun. İyice yoğurun. Bu hamurdan ceviz iriliğinde parçalar alıp elinizle yuvarlak şekil verin. 1 santim kalınlığında yassı köfteler yapın. Bu köfteleri yarım saat kadar dinlendirin. Bir tencereye tuzlu su koyup kaynatın. Su kaynayınca içine köfteleri birer birer alın. Köfteler haşlanınca bir süzgeçle servis tabağına alın. Son olarak tereyağını küçük bir kapta eritin. Kırmızıbiberi de koyun. Köftelerin üzerine gezdirerek servise sunun.

OKU ➤  Paşabahçe’den Boza Geleneğine Özel Bardak

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir