UN

UN

Un

Yemek Stilisti ve Gastronomi Danışmanı Aydan Üstkanat, buğdaya karşı açılan savaşa karşı çıkıyor ve Anadolu topraklarındaki atalık buğdaya sahip çıkmanın önemine dikkat çekiyor. Üstkanat, buğdayı zehir olarak nitelendirip yerine bulgur yenmesi gerektiğini söyleyenlere bulgurun buğday kırığı olduğunu hatırlatarak meselenin buğday değil, buğday seçimi olması gerektiğinin altını çiziyor. Neolitik çağdan bugüne kadar gelerek unun tarihini anlattığı son kitabı Un’da Üstkanat, buğdağın gen haritasına vurgu yapıyor ve buğdayı karalamak yerine ülkemizde saflığı bozulmamış atalık tohumların yaygınlaştırılıp saf buğday ırklarının üretilmesini sağlamamız gerektiğini belirtiyor.

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.altinkitaplar.com.tr

 

 

ÇERKES KIZINDAN TARİFLER

1997-2013 yılları arasında İstanbul Rahmanlar’da annesiyle birlikte işlettiği Çerkez Kızı lokantasının sahibi Sine Boran Art’ın lezzetli tariflere yer verdiği Çerkes Kızından Tarifler kitabı Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle sunuluyor. Geleneksel yöntemlere bağlı kalınarak yapılan yiyeceklerin halen varlığını sürdürdüğü önemli mutfaklardan biri olan Çerkes mutfağında hiçbir gıdanın ziyan edilmemesi ilkesiyle ilginç yemek tarifleri ortaya çıkıyor. Ölçülü tüketime dayanan bu mutfakta, kendine has pişirme tekniklerinin yanı sıra yiyeceklerin bol olduğu zamanlarda kışın tüketmek üzere kurutma, tuzlama, tütsüleme, konserve ve soğutma gibi saklama yöntemleri de kullanılmış.

Ayrıntılı Bilgi İçin: www.iskultur.com.tr

 

 

ATÖLYE

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

d.ream Mayıs ayına lezzet katacak…

d.ream Akademi, Bosch’un katkılarıyla düzenlediği mutfak atölyeleri ile Mayıs ayında katılımcılara Peru’dan İtalya ve İspanya’ya farklı lezzetleri öğrenme imkanı sunuyor. “Anneme Sürpriz” başlığı altındaki atölye programı ise Anneler Günü’nde annesine farklı bir hediye almak isteyenleri bekliyor.

Kayıt İçin: www.dreamakademi.com.tr

 

YARIŞMA

 

Burger savaşları başlıyor…

Geleceğin burger şeflerinin lezzetli bir yarışın içinde olacağı 5. Geleneksel Burger Savaşları, 24 Mayıs’ta Maslak Uniq’te gerçekleşiyor. “İyi Et İyi Burger” mottosundan yola çıkan BurgerLab tarafından 5.’si düzenlenen “Burger Savaşları”, en iyi burger tarifi peşinde yarışacak olan gastronomi bölümü öğrencileri ve burger severleri bir araya getiriyor.

OKU ➤  Sezon Pirinç Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan: Pirinçte rekolte düşük fiyat artışı kapıda
Başvuru İçin: www.burgersavaslari.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir