Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler

Ev Yoğurdu

by Yemek Zevki Editör
31 Mayıs 2017
in Tarifler
478 15
0
Ev Yoğurdu
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ev Yoğurdu

 

Ev Yoğurdu Malzemeler:

1 kilo çiğ süt

2 yemek kaşığı ev yapımı yoğurt

Ev Yoğurdu

Ev Yoğurdu Hazırlanışı:

Sütü pastorize etmek için sütü, bir tahta kaşık ile ara sıra karıştırarak kaynatın.

Kaynamaya başlayınca altını kısın, 10-15 dakika daha kaynatın.

Yoğurt mayalayacağınız cam kaseye, kavanoza ya da çömleğe sütü dökün ve ılınmasını bekleyin.

Çiğ süt yerine günlük süt kullanmak isterseniz kaynatmanıza gerek yok. Isıtmanız yeterli.

Maya için; 2 yemek kaşığı ev yoğurdunun üzerine, kaynamış sütten 1-2 kaşık ekleyin. Karıştırın.

Yoğurt yapmak için süte serçe parmağınızı daldırıp 7’ye kadar sayın, parmağınız yanmıyorsa mayalanmaya hazırdır.

Hazırladığınız mayayı sütünüze ekleyip yine tahta kaşıkla hafifçe karıştırın.

Kapağını kapatın ve bir battaniyeye sararak ılık kalmasını sağlayın.

5-6 saat sonra battaniyeyi açıp mayalanmış olan yoğurdunuzu buzdolabına kaldırın.

8-10 saat sonra tüketebilirsiniz.

 

 

Aklınızda bulunsun:

Yoğurdunuz sulu ya da istediğiniz kıvamda olmuyorsa bir de şunları deneyin…

  • Mayalanan sütün üzerine bir süzgeç koyup, battaniyeyi öyle örterseniz, sütün hava almasını sağlayarak sulanmasını önleyebilirsiniz.
  • Kaselerin / kavanozların üzerine 2 kat kağıt havlu yerleştirin ve kapaklarını sıkıca kapatın. Kağıt havlu buharı çekecek ve sulanmasını önleyecektir.
Tags: anne çorbasıBasit YemeklerDomatesli Yoğurt ÇorbasıEt YemeklerihaberHamur İşleriiftar saatiiftarda ne yapsamrazmazan ayı
Previous Post

Sürk

Next Post

UN

Yemek Zevki Editör

Next Post
UN

UN

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki