Otlu Çörek

Otlu Çörek

Otlu Çörek

(8 Kişilik)

Fırın Isısı: 200 Derece

 

Otlu Çörek İçin Malzemeler

520 gram ekmeklik un

300 ml. süt

10 gram kuru maya

1 adet

100 gram tereyağı (oda sıcaklığında beklemiş)

2 yemek kaşığı keten tohumu

1 tatlı kaşığı tuz

12 yaprak pazı (orta damarı alınmış)

1 demet maydanoz (kıyılmış)

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın sarısı

1 tatlı kaşığı krema

Yarım su bardağı parmesan peyniri (rendelenmiş)

Otlu Çörek

 

Hazırlanışı:

Hamur için; Tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun. Üç katı hacme gelene kadar mayalandırın.

Hamuru tezgaha alıp kısa bir süre yoğurun ve 6 eşit parçaya bölüp yuvarlayın.

Her bir hamurun altını üstünü unlayıp, oklavayla dikdörtgen olacak şekilde inceltin. İçine ikişer pazı yaprağı ve bir tutam yeşillik koyarak içe doğru sarın. Elde ettiğiniz 6 adet şeridi örerek hamuru şekil verin. Fırın tepsisine alıp üzerini örterek bir saat mayalandırın.

Yumurta sarısı ve kremayı çırpın. Mayalanan hamurun üzerine fırçayla (özellikle birleşme yerlerinde bol miktarda) sürün. Parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirdikten sonra tel ızgarada soğutun.

OKU ➤  Buğdaylı ve Kremalı Çorba

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir