Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Mandalinalı Yer Elması

by Yemek Zevki Editör
31 Mart 2017
in Sebze Yemekleri, Tarifler
478 15
0
Mandalinalı Yer Elması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mandalinalı Yer Elması

2 Kişilik Mandalinalı Yer Elması

Mandalinalı Yer Elması Malzemeler:

Yarım kilo yer elması
2 adet soğan
5-6 adet mandalina (2 adet portakal da olur)
1 adet limon
2-3 adet havuç
4-5 adet kurutulmuş domates
100 ml. sıcak su
Tuz

Mandalinalı Yer Elması

Mandalinalı Yer Elması Hazırlanışı:

Yer elmalarını soyacak yardımıyla soyun ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Kabuğunu soyduğunuz soğanları küp küp, havuçları dilim dilim doğrayın. Mandalinaları veya portakalı sıkacak yardımıyla suyunu sıkın. Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Yer elması ve havuçları ekleyerek kavurmaya devam edin.
Sırasıyla; mandalina veya portakal suyunu, limon suyunu, suyu ve tuzu ilave edin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Yemeği ocaktan almaya 5 dakika kala kurutulmuş domatesleri ilave edin. Ocaktan alın, sıcak, ılık veya soğuk servis yapın.

Fotoğraflar ve Yapım: Özgür BAKIR

Tags: Mandalinalı Yer ElmasıYer Elması
Previous Post

Izgara Levrek Fileto

Next Post

Vanilyalı Rooibos Çay

Yemek Zevki Editör

Next Post
Vanilyalı Rooibos Çay

Vanilyalı Rooibos Çay

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki