Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Dana Reş Çorbası

by Yemek Zevki Editör
11 Mart 2017
in Çorba Tarifleri, Yöresel Yemekler
479 15
0
Dana Reş Çorbası
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Dana Reş Çorbası

(8 Kişilik)

Dana Reş Çorbası Malzemeler:

1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 çay bardağı kabuklu kırmızı mercimek
1 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Su (çorba piştikçe kontrollü olarak eklenecek)
Tuz

Dana Reş Çorbası

Dana Reş Çorbası Hazırlanışı:

Döğmeyi, yani aşurelik buğdayı akşamdan ıslatın.
Ocağa alırken üzerine tekrar su ekleyin, tuzunu ayarlayın. Birkaç ta¬şım kaynattıktan sonra ateşi kısın ve yumuşayana kadar pişirin.
Mercimekleri yıkayıp süzdükten sonra buğday tenceresine aktarın. Pişirmeye devam edin. Mercimekler yumuşayınca haşlanmış nohudu da ilave edin.
Ayrı bir tavada, ince doğranmış soğanı tereyağıyla beraber pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçaları ekleyin. Birkaç defa daha karış¬tırıp ocaktan alın.
Hazırladığınız sosu kaynayan çorbaya ekleyin. Bakliyatlar piştikçe suyunu çekeceği için kontrollü olarak sıcak su ekleyerek kıvamını ayar¬layabilirsiniz.

Tags: Dana Reş Çorbası
Previous Post

Aşotu Çorbası

Next Post

Sulu Hedik

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sulu Hedik

Sulu Hedik

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki