Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer

by Yemek Zevki Editör
07 Mart 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Tatlı Tarifleri
463 30
0
Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer

(2 Kişilik)

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer  İçin Malzemeler:

2 adet hazır baklava yufkası
100 gram kaymak
1 yemek kaşığı irmik
50 gram Antep fıstığı
50 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
1 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı limon suyu

Kaymaklı ve Fıstıklı Katmer  Hazırlanışı:

Şerbeti için; Suyu ve şekeri sos tenceresine alın. Yoğun bir kıvam elde edene kadar kaynatın. Şerbeti ocaktan indirmeye 1 dakika kala limon suyunu ilave edin. Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın. Tereyağını eritip ılınmaya bırakın. Yufkaları tezgahın üzerine yayın. Yufkanın ortasına fırça yardımı ile tereyağından sürün. Tereyağlı bölümün üzerine de fıstık içi ile irmik serpin, kaymağı da yayın. Bohça şeklinde katlayıp üzerine yine fırça yardımıyla tereyağı sürün. Katmer hamurunu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Bu süreç en fazla 5 dakikanızı alacaktır. Katmeri hafif çukur bir kabın içine alıp dörde bölün ve soğuk şerbeti fırından yeni çıkardığınız sıcak katmerin üzerine dökün. Arzunuza göre kaymaklı dondurma ile birlikte katmeri soğutmadan servis yapın.

Tags: Fıstıklı KatmerkatmerKaymaklı ve Fıstıklı Katmer
Previous Post

Siyah Mercimek Çorbası

Next Post

Dana Etli Çorba Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dana Etli Çorba Tarifi

Dana Etli Çorba Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki