Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kıymalı Pide

by Yemek Zevki Editör
28 Ocak 2017
in Hamur İşi Tarifleri, Tarifler
478 15
0
Kıymalı Pide
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Kıymalı Pide

(4 Kişilik)

Kıymalı Pide İçin Malzemeler

2.5 ( 5/2 ) su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
750 gram un
1 tatlı kaşığı yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Harcı İçin:
2 adet biber
300 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Kararında karabiber, tuz

Kıymalı Pide Hazırlanışı

Geniş bir kaba tuz, toz şeker ve unu koyun. Küçük bir kapta su, maya ve şekeri karıştırın ve una ekleyerek hamur kıvamına gelene dek yoğurun. Hamur kıvam aldığında 45 dakika mayalanmaya bırakın. Bu arada tavada çok az zeytinyağıyla kıymayı bir miktar kavurun. Sonra soğan ekleyerek kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp bir kenara alın. Mayalanan hamurdan parçalar alıp, el yardımıyla kayık şeklinde 30-35 cm boyunda ve 10-15 cm eninde açın. Açtığınız hamurun ortasına boylamasına harçtan koyun. Malzemenin dışında kalan hamuru malzemenin üzerine doğru kıvırıp, iki kenarı birleştirerek kapatın. 220 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında 10-12 dakika süreyle pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürerek servis edin.

Tags: Kıymalı Pide
Previous Post

Caddenin Pidecisi

Next Post

Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Hurmalı ve Hububatlı Şekersiz Tatlı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki