Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Pilav Tarifleri

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

by Yemek Zevki Editör
14 Aralık 2016
in Pilav Tarifleri, Tarifler
468 25
0
Dana Kuyruklu Zahterli Erişte
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte

(4 Kişilik)

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Malzemeler

1 kilo kemikli dana kuyruğu
1 adet havuç
1 dal kereviz sapı
1 adet soğan
1 dal taze kekik
3 adet karanfil

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte İçin:

2 su bardağı ev eriştesi
1 dal taze zahter
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Hazırlanışı:

Eti tencereye alın. İrice doğranmış havucu, kereviz sapını, soğanı, taze kekiği ve tane karanfilleri ekleyin. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edin. Önce yüksek ateşte 10 dakika kaynatın, sonra ateşi iyice kısın. 6-8 saat haşlayın. Arada bir kontrol ederek suyu azaldıysa sıcak su ilave edin.  Erişte için tereyağını tencerede eritip ev eriştelerini iyice kavurun. Et suyunu, tuzu ve yaprak yaprak ayrılmış taze zahteri ekleyin. Yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin.  Erişteyi servis tabağına alın, üzerine eti yerleştirin. Sıcak sıcak servis yapın.

Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK

Tags: Dana KuyrukluDana Kuyruklu Zahterli ErişteErişteZahterli Erişte
Previous Post

Mıhlamalı Pide Tarifi

Next Post

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek

Kuş Üzümlü Kıymalı Muska Börek Tarifi

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki