Dana Kuyruklu Zahterli Erişte
(4 Kişilik)
Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Malzemeler
1 kilo kemikli dana kuyruğu
1 adet havuç
1 dal kereviz sapı
1 adet soğan
1 dal taze kekik
3 adet karanfil
Dana Kuyruklu Zahterli Erişte İçin:
2 su bardağı ev eriştesi
1 dal taze zahter
2 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Dana Kuyruklu Zahterli Erişte Hazırlanışı:
Eti tencereye alın. İrice doğranmış havucu, kereviz sapını, soğanı, taze kekiği ve tane karanfilleri ekleyin. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar su ilave edin. Önce yüksek ateşte 10 dakika kaynatın, sonra ateşi iyice kısın. 6-8 saat haşlayın. Arada bir kontrol ederek suyu azaldıysa sıcak su ilave edin. Erişte için tereyağını tencerede eritip ev eriştelerini iyice kavurun. Et suyunu, tuzu ve yaprak yaprak ayrılmış taze zahteri ekleyin. Yüksek ateşte bir taşım kaynatıp ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Erişteyi servis tabağına alın, üzerine eti yerleştirin. Sıcak sıcak servis yapın.
Fotoğraflar: Hande GÖKSAN – Fotoğraf Asistanı: Murat ERDOĞAN
Prodüksiyon: İnci BAK