Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Mekânlar

Ayın Güveçi

by Yemek Zevki Editör
23 Kasım 2016
in Mekânlar
468 25
0
güveç
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ayın Güveçi için kuru fasulyeleri akşamdan ıslattınız. Tereyağını eritip kuşbaşı etlerinizi eklediniz, etler suyunu çekinceye kadar kavurdunuz. Yemeklik soğanları ekleyip soğanlar ölene kadar kavurdunuz. Salçanızı eklediniz. Yeşil biberinizi minik minik doğrayıp karıştırdınız. Haşlanan kuru fasulyeleri ve baharatları ilave edip pişmeye bıraktınız. 90 dakika pişince dinlendirdiniz ve afiyetle yediniz… Pirinçleri ılık suda 30 dakika beklettiniz ve süzdünüz.

güveç

 

Bademleri ılık suda 10 dakika bekletip kabuklarını çıkarttınız. Tencereye etleri koyup üzerine su eklediniz ve iyice yumuşayana kadar pişirdiniz. Süzüp suyunu kenara ayırdınız. Tencereye yağ koyup soğanları sotelediniz. Bademleri ekleyip kavurdunuz. Haşlanmış etleri ve rendelenmiş havucu tencereye ilave edilerek sotelediniz. Pirinç ilave ederek karıştırdınız. Karabiber, kimyon, tuz ve et suyunu ekleyerek suyunu çekene kadar pişirdiniz. 20 dakika demlendirilip afiyetle yediniz. Ya da gittiniz bir Günaydın’a; 17,75.-TL’ye güveçte kuru fasulyenizi ve yanında buhara pilavınızı keyifle yediniz.

Tags: Ayın GüveçiGüveçkuru fasulyepilav
Previous Post

Ayın Sahan’ı

Next Post

Hellimli Açma Börek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Hellimli Açma Börek

Hellimli Açma Börek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki