Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Adana Usulü Etli Kabak Dolması

Adana Usulü Etli Kabak Dolması

 

Malzemeler:

5 orta boy kabak

1/2 çorba kaşığı salça

250 gr orta yağlı kıyma

1/2 çorba kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı pirinç

5-6 diş sarımsak

1 orta boy soğan

8-10 dal maydanoz

1/2 limon

Adana Usulü Etli Kabak Dolması Tarifi:

Kabakları yıkayıp sap ve uç kısımlarını kesin. Ortadan enine ikiye bölerek kabuk kısmı 6-7 mm kalıncaya kadar içini ince uçlu bir bıçakla oyun. Dolma içini hazırlayın. Kabakları doldurup tencereye dizin. Soyulmuş sarımsak, tuz ve karabiber serpin. 2 su bardağı kaynar su dökün. Hafif hararetli ısıda yarım saat pişirin. Nane ve limon suyu ilave edip bir taşım kaynatın.

İçinin Hazırlanması :

Kıymayı derin bir kaba koyun. İçine ince kıyılmış soğan, maydanoz, pirinç, kabukları soyulup fındık büyüklüğünde doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edip karıştırın.(Domates olmadığı zaman 1/2 çorba kaşığı salçayı bir çay bardağı su ile sulandırıp katın.)

 

OKU ➤  Kenwood mutfak şefleri ile kişiliğinizi yansıtın

Bir Yorum

  1. diyor ki:Merhaba Onur kaerdsim. Gercekten cok haklisiniz. Vermis oldugunuz hizmet icin size tesekkuru bir borc bilirim. Emeginize saglik

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir