Tavuk Izgaralı Sezar Salata Malzemeler:
1 adet göbek marul
2 adet tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı rendelenmiş parmesan peyniri
1 çorba kaşığı tereyağı
2 dilim tost ekmeği
Sosu İçin:
2 diş sarımsak
1 adet limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
3 çorba kaşığı mayonez
5-6 adet kapari çiçeği
1 çorba kaşığı ançüez balığı
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tavuk Izgaralı Sezar Salata Hazırlanışı:
Tost ekmeklerinin kenarlarını kesin. Ekmek dilimlerini küp küp doğrayın. Bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını ısıtın ve ekmekleri kızartın. Sos için; Zeytinyağını, mayonezi, hardalı, limon suyunu, havanda ezilmiş sarımsakları, ince kıyılmış ançüezleri, parmesan peynirini, kapari çiçeğini, taze çekilmiş tuzu ve karabiberi kapaklı bir kavanozun içine aktarın. Kavanozun kapağını kapatın, iyice çalkalayın. Sosunuz hazırdır. Marulu yıkayıp süzdükten sonra ceviz büyüklüğünde iri küpler doğrayın. Tavuk etlerini ızgarada pişirip jülyen doğrayın. Marula hazırladığınız sosu ekleyip tatlandırın, iyice karıştırıp servis tabağına aktarın. Üzerine kızarttığınız ekmekleri ve tavuk etlerini serpin. Hemen servis yapın.