Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Yufkada Yahni

by Yemek Zevki Editör
01 Eylül 2016
in Et Yemekleri
483 10
0
Yufkada Yahni
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

yufkada-yahni

Yufkada Yahni Malzemeler
• 2 adet hazır yufka
• 500 gram kuşbaşı et
• 1 küçük kase arpacık soğan
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 kase mantar
• 1 dal biberiye
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı tereyağı

Yufkada Yahni Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde doğrayın. Mantarları nemli bir bezle silip ince ince kıyın. Tereyağını Emsan Olivin Derin Tencerede eritip etleri yüksek ateşte sulanmamasına özen göstererek kavurun. Eğer et sulanırsa, suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Sırasıyla arpacık soğanları, mantarları, salçaları, kıyılmış biberiyeyi ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika sonra tuzunu ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Emsan Olivin Derin Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
Hazır yufkaları üst üste tezgahın üzerine serin. Önce ikiye katlayıp kesin, sonra da tekrar iki eşit parçaya keserek 4 eşit parça elde edin. Her öbek yufkaları üst üste hafif yelpaze gibi aralarını açın. Isıya dayanıklı yuvarlak kapların dış bölümünü fırça yardımı ile yağlayın. Yufkaları (dört kat üst üste serilmiş) bu kapların dışına yapıştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Yufkalar pişince oda ısısında ılınmaya bırakın. Her yufka kasesinin içine pişirmiş olduğunuz yahniyi paylaştırın. Servis yapın.

Tags: yahniYahni TarifiYemek Zevki DergisiyemekzevkiYufkada YahniYufkada Yahni Tarifi
Previous Post

Portakallı Tavuk

Next Post

Tavuk Izgaralı Sezar Salata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuk Izgaralı Sezar Salata

Tavuk Izgaralı Sezar Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki