Yufkada Yahni Malzemeler
• 2 adet hazır yufka
• 500 gram kuşbaşı et
• 1 küçük kase arpacık soğan
• 1 tatlı kaşığı domates salçası
• 1 tatlı kaşığı biber salçası
• 1 kase mantar
• 1 dal biberiye
• Tuz, taze çekilmiş karabiber
• 1 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1 çorba kaşığı tereyağı
Yufkada Yahni Hazırlanışı:
Kuşbaşı etleri fındık büyüklüğünde doğrayın. Mantarları nemli bir bezle silip ince ince kıyın. Tereyağını Emsan Olivin Derin Tencerede eritip etleri yüksek ateşte sulanmamasına özen göstererek kavurun. Eğer et sulanırsa, suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Sırasıyla arpacık soğanları, mantarları, salçaları, kıyılmış biberiyeyi ve karabiberi ekleyin. Birkaç dakika sonra tuzunu ve 1 bardak sıcak suyu ekleyin. Emsan Olivin Derin Tencerenin kapağını kapatıp pişirmeye bırakın.
Hazır yufkaları üst üste tezgahın üzerine serin. Önce ikiye katlayıp kesin, sonra da tekrar iki eşit parçaya keserek 4 eşit parça elde edin. Her öbek yufkaları üst üste hafif yelpaze gibi aralarını açın. Isıya dayanıklı yuvarlak kapların dış bölümünü fırça yardımı ile yağlayın. Yufkaları (dört kat üst üste serilmiş) bu kapların dışına yapıştırın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın. Yufkalar pişince oda ısısında ılınmaya bırakın. Her yufka kasesinin içine pişirmiş olduğunuz yahniyi paylaştırın. Servis yapın.