Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Sonbahar Pastası

by Yemek Zevki Editör
18 Ağustos 2016
in Pasta Tarifleri
483 10
0
Sonbahar Pastası
742
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

orjinal-sonbahar-pastasi

Büyük görsel için tıklayınız

Sonbahar Pastası Malzemeler:
Pandispanyası için:
• 5 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
• 2 adet yumurta
• Yarım litre süt
• 3 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı toz şeker
• 160 gram beyaz çikolata
• 8-10 adet taze incir

Sonbahar Pastası Hazırlanışı:
Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri mikserin yüksek hızıyla, tamamen kabarıp köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyerek azar azar karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile alttan üste yavaşça karıştırarak birbirine yedirin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba aktarıp 160 derecede 30- 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kreması için; orta boy bir tencerede 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri çırpıp 3 çorba kaşığı unu ekleyin. Macun kıvamına gelince yarım litre sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan alın, bıçak yardımıyla ufak parçalara böldüğünüz 160 gram beyaz çikolatayı sıcak kremaya ekleyin ve erimesini sağlayın. Kremanın üzerini hava almaması için tamamen kapatacak şekilde streç filmle kaplayın. Böylece kremanın üzeri soğuma aşamasında kalınlaşmayacak ve krema pütürsüz olacaktır. En az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Pişen pandispanyayı enine 3 eşit parçaya kesin. Kremayı her katın arasına eşit miktarda spatula yardımı ile sürün. Pastanın üzerini taze incirlerle süsleyin.

Tags: Sonbahar PastasıSonbahar Pastası MalzemelerSonbahar Pastası Tarifi
Previous Post

Minestrone Çorbası

Next Post

Üzümlü ve Fıstıklı Köfte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Üzümlü ve Fıstıklı Köfte

Üzümlü ve Fıstıklı Köfte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki