Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Sonbahar Pastası

Sonbahar Pastası

orjinal-sonbahar-pastasi

Büyük görsel için tıklayınız

Sonbahar Pastası Malzemeler:
Pandispanyası için:
• 5 adet yumurta
• 1 su bardağı toz şeker
• 1,5 su bardağı un
• 1 paket kabartma tozu
• 1 paket vanilya
• 1 çay kaşığı tarçın
Kreması için:
• 2 adet yumurta
• Yarım litre süt
• 3 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı toz şeker
• 160 gram beyaz çikolata
• 8-10 adet taze incir

Sonbahar Pastası Hazırlanışı:
Pandispanya için; yumurtaları ve şekeri mikserin yüksek hızıyla, tamamen kabarıp köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Unu, kabartma tozunu ve tarçını eleyerek azar azar karışıma ekleyin. Bir spatula yardımı ile alttan üste yavaşça karıştırarak birbirine yedirin. Karışımı yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba aktarıp 160 derecede 30- 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Kreması için; orta boy bir tencerede 2 adet yumurtayı ve 1 çay bardağı toz şekeri çırpıp 3 çorba kaşığı unu ekleyin. Macun kıvamına gelince yarım litre sütü ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
Ocaktan alın, bıçak yardımıyla ufak parçalara böldüğünüz 160 gram beyaz çikolatayı sıcak kremaya ekleyin ve erimesini sağlayın. Kremanın üzerini hava almaması için tamamen kapatacak şekilde streç filmle kaplayın. Böylece kremanın üzeri soğuma aşamasında kalınlaşmayacak ve krema pütürsüz olacaktır. En az 3 saat buzdolabında soğumaya bırakın.
Pişen pandispanyayı enine 3 eşit parçaya kesin. Kremayı her katın arasına eşit miktarda spatula yardımı ile sürün. Pastanın üzerini taze incirlerle süsleyin.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir