Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler İftar Yemekleri

Soğanlı Kiş

by Yemek Zevki Editör
28 Aralık 2016
in İftar Yemekleri
478 15
0
Soğanlı Kiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

soganli-kis

Soğanlı Kiş

(6 Kişilik)

Soğanlı Kiş İçin Malzemeler

Hamuru İçin:

250 gram un

150 gram tereyağı

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sirke

Bir tutam tuz

Yarım çay fincanı soğuk su

Harcı İçin:

Yarım kilo kırmızı soğan

1 çorba kaşığı esmer şeker

350-400 gram mantar

Balsamik sirke

1 kutu krema

1 adet yumurta

Yarım bardak rende kaşar

2 çorba kaşığı zeytinyağı

 

Soğanlı Kiş Hazırlanışı

Fırını 180 derecede ısıtın.

Un ve tereyağını parmak uçlarınızla hızlı bir şekilde birbirine yedirin.

Diğer hamur malzemesini karıştırın, yarım saat buzdolabında beklettikten sonra yağlı kağıt arasına açın. Tart kalıbına yerleştirin, dibini çatalla delin, hafif pembeleşene kadar pişirin ve fırından çıkarın.

Fırını 200 dereceye yükseltin.

Soğanları piyazlık doğrayın, zeytinyağında şeffaflaşana kadar kavurun.

Esmer şeker ile karamelize edin; balsamik sirke, tuz ve mantarları ilave edin.

Soğanlı harcı hamurun üzerine serin, peyniri serpin, krema ile vurduğunuz yumurtayı üstüne gezdirin.

Üzeri kızarana kadar pişirin.

Tags: SoğanlıKişSoğanlıKişMalzemelerSoğanlıKişTarifiyemekzevkiYemekZevkiDergisi
Previous Post

Mercimek Çorbası Tarifi

Next Post

Günde Bir Avuç Kuruyemişle yıllara Meydan Okuyun

Yemek Zevki Editör

Next Post
Günde Bir Avuç Kuruyemişle yıllara Meydan Okuyun

Günde Bir Avuç Kuruyemişle yıllara Meydan Okuyun

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki