Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Kağıtta Levrek

Kağıtta Levrek

kagıtta-levrek

Kağıtta Levrek

(4 Kişilik)

Kağıtta Levrek İçin Malzemeler

4 adet orta boy levrek fileto

4 dilim limon

2 adet havuç

2 adet  kuru soğan

Kekik (varsa tercihen dağ kekiği 2-3 adet)

Taze biberiye

Yarım kırmızı kapya biber

Tuz

4 adet çeri domates

Tane karabiber

Yağlı kağıt ve kağıdı yağlamak için zeytinyağı

 

Kağıtta Levrek Hazırlanışı

Bütün levreği ayıklayın ve yıkayın. Fileto soğanı küçük küçük yemeklik doğrayın. Havuçları ise kesebildiğiniz kadar ince uzun (jülyen) kesin. Fileto balığınızı kapatacak büyüklükte bir parça yağlı kağıt kesin ve fırça yardımıyla yağlı kağıdın her yanını yağlayın. Balığı kağıda yerleştirin, içine doğradığınız sebzeleri ekleyin, tuzlayıp biberleyin. Son olarak limon dilimini koyun, kağıdın kenarlarını katlayarak, hava almayacak şekilde kapatın. 200 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Kağıtta servis yapın.

#KağıttaLevrek #KağıttaLevrekTarifi #KağıttaLevrekMalzemeler #LevrekTarifi #YemekZevki #YemekZevkiDergisi

OKU ➤  Kıymalı Patlıcan Söğürme

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir