Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler

Etli Lahana Sarması

by Yemek Zevki Editör
10 Şubat 2016
in Tarifler
478 15
0
Etli Lahana Sarması
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kofte029

Etli Lahana Sarması Tarifi

Etli Lahana Sarması Malzemeler:
1 adet orta-büyük boy beyaz lahana
500 gram kemiksiz kuzu eti
1 çay bardağı sıvı yağı
3 adet orta boy soğan
1,5 su bardağı pirinç
1 küçük paket dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı yenibahar
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı biber salçası

Etli Lahana Sarması Hazırlanışı:
Lahananın kök kısmını oyarak çıkartın. Yaprakları tek tek ayırın. Yıkayıp süzdükten sonra kaynar suya atın. Birkaç dakika haşlayıp içinden çıkarın ve süzün. Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları kıyıp çok ince doğranmış kuzu etiyle birlikte sıvı yağda kavurun. Pirinci ekleyin. Kavurmaya devam edin. 1 bardak sıcak suyu, salçayı, tuzu ve dolmalık fıstıkları da ilave edin. Birkaç taşım kaynatıp ateşi kısın. Pirinç suyunu çekince ocaktan alın. Baharatını ve kıyılmış maydanozu ekleyerek tatlandırın. İç malzemeniz hazırdır. Hafifçe haşlamış olduğunuz lahana yapraklarının ortasındaki kalın damarlı kısmını bıçakla keserek çıkarın. Avucumuzun içi kadar büyüklüğünde parçalar kesin. Kenarına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın. Sarmaları tencereyi dizin. Üzerine kalan sıvı yağı gezdirin, ısıya dayanıklı bir porselen tabak yerleştirin. Sarmaların üzerini geçmeyecek kadar salçalı sıcak su ilave edin. Önce yüksek ateşte birkaç taşım kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Suyunu çekene dek pişirin.

Tags: etli lahanaetli lahana sarmasıEtli Lahana Sarması HazırlanışıEtli Lahana Sarması İçin MalzemelerEtli Lahana Sarması Nasıl YapılırEtli Lahana Sarması TarifilahanaSarma
Previous Post

Ekşili Sarma

Next Post

Fırın Sütlaç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırın Sütlaç

Fırın Sütlaç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki