Ana Sayfa » Tarifler » Ekşili Sarma

Ekşili Sarma

kofte032

Ekşili Sarma Tarifi

Ekşili Sarma İçin Malzemeler:

300 gram asma yaprağı
300 gram dana kıyması
150 gram koyun kıyması
1 adet soğan
1 su bardağı pirinç
100 gram erik pestili
1 çay kaşığı pul biber
30 gram tereyağı
1 çorba kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
3-4 parça kuzu kemiği (tencerenin dibine yerleştirmek için)

Sosu İçin:
3 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
Tuz, kırmızı toz biber

Ekşili Sarma Hazırlanışı:
Asma yapraklarının fazla tuzunu atması için sıcak suda bekletin. Daha sonra yıkayıp süzgece alın. Soğanı ince kıyıp 1 çay kaşığı tuz ile ovun. Pirinci akan sıcak suyun altında birkaç kez yıkayıp süzün. Pestili de ılık suda yumuşaması için bekletin. Çukur bir kapta kıymaları, yıkayıp süzdüğünüz pirinci, tuzla ovulmuş soğanı, yumuşatılıp ince ince kıydığınız pestili, 1 yemek kaşığı salçayı, tuzu ve baharatı iyice karıştırın. 1 çorba kaşığı sıvı yağını tencerede ısıtıp kalan 1 çorba kaşığı biber salçasını kavurun. Kemikleri tencereye yerleştirin. 1 dakika sonra ocaktan alın. Sıcak suda bekletip süzdüğünüz yaprakların sap kısımlarını koparın. Yapraklardan bir tanesini avucunuzun içine alın. Geniş kenarından katlama payı bırakarak kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı kadarını yerleştirin. Katlama payını harcın üzerine kapatın. Yaprağı parmak uçlarınıza doğru yuvarlayıp sarın. Her sarmayı tencerenin içine yerleştirin. Malzeme bitene dek işleme aynen devam edin. Sarmaların üzerine, pişerken dağılmaması için ısıya dayanıklı bir tabakla kapatın. 2-3 bardak sıcak suyun içinde kalan 1 çorba kaşığı biber salçasını inceltin. Sarmaların üzerini örtecek şekilde salçalı sıcak sudan ekleyin. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Tencerenin kapağını kapatıp 35-40 dakika pişirin. Sosu için; Sıvı yağ ile tereyağını sos tenceresinde ısıtıp ince kıyılmış sarımsakları kavurun. Küp doğranmış domatesi, tuzu ve kırmızı toz biberi ilave edin. 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın. Pişen sarmaları ocaktan indirmeden birkaç dakika kala üzerindeki tabağı alın. Sarmaların üzerine hazırladığınız sarımsaklı sıcak sosu dökün. Ateşi biraz
yükseltip birkaç dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

OKU ➤  Kuzu Sırt ve Baklalı Yaprak Sarma

Tavsiye

Bulgurlu Sarma

Bulgurlu Sarma

Bulgurlu Sarma ‘’Kuyrukyağı ve yağlı kıymayla yapılırdı bulgurlu sarma. Zırh kıymasıyla veya bulma imkanınız yoksa …

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir