Karamelize Mini Havuçlar Tarifi
Karamelize Mini Havuçlar İçin Malzemeler:
500 gram havuç (tercihen küçük boy ve ince olanlardan)
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kurutulmuş adaçayı
Tuz
Karamelize Mini Havuçlar Hazırlanışı:
Kabuğunu kazıdığınız havuçları kaynar suda 15 dakika haşlayın.
Sosu için; Nar ekşisini, zeytinyağını ve tuzu bir kasede karıştırın. Süzdüğünüz havuçları bu sosla birleştirin.
İyice karıştırdıktan sonra fırın tepsisine yerleştirin. 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kızartın. İsteğe göre bütün tavuğun yanında garnitür olarak servis yapın veya süzme yoğurtla birlikte servise sunun.