Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Et Yemekleri

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk

by Yemek Zevki Editör
04 Aralık 2015
in Et Yemekleri
488 5
0
Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

firinda-kekikli-tereyagli-tavuk

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk Tarifi

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk İçin Malzemeler:
1 adet temizlenmiş ve tütsülenmiş bütün tavuk
100 gram tereyağı
1 kutu taze kekik
Deniz tuzu
Sosu İçin:
1 küçük kase biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet portakalın suyu
2-3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Üzeri İçin:
Yarım demet maydanoz

Fırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk Hazırlanışı:
Tavuğun derisinin altına her biri misket büyüklüğünde tereyağı parçaları yerleştirin. Taze kekikleri de aynı şekilde derinin altına, tümünü kaplayacak şekilde yerleştirin. Üzerine deniz tuzu serpin. Tavuğun üzerini tamamen folyo ile kaplayın. 160 dereceye ayarlı fırında 1 saat kadar pişirin. Folyosunu çıkartın. Sosu için; Tüm malzemeyi karıştırıp fırça yardımı ile tavuğun her tarafına sürün. Tekrar fırına verin. Yarım saat daha pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz yarım demet irice kıyılmış dereotunu derinin üzerine serpin. Sıcak servis yapın.

Tags: Fırında Kekikli ve Tereyağlı TavukFırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk HazırlanışıFırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk İçin MalzemelerFırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk Nasıl YapılırFırında Kekikli ve Tereyağlı Tavuk TarifiKekikliKekikli ve Tereyağlı TavuktavukTereyağlı
Previous Post

Somonlu ve Soslu Patates Topları

Next Post

Fırında Soya Soslu Mantarlar

Yemek Zevki Editör

Next Post
Fırında Soya Soslu Mantarlar

Fırında Soya Soslu Mantarlar

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki