Malzemeler
• 1 su bardağı haşlanmış buğday
• 4-5 adet yarı kurutulmuş domates
• 1 çorba kaşığı kapari turşusu
• Birkaç yaprak taze ve bebe ıspanak
• 3 çorba kaşığı zeytinyağı
• 1,5 tatlı kaşığı nar ekşisi
Buğday Salatası Tarifi:
Diri kıvamda haşlanmış buğdayı çukur bir kaba alıp zeytinyağı, tuz ve nar ekşisiyle karıştırın. Ispanakları yıkayıp iyice süzdükten sonra istediğiniz şekilde doğrayın. Kapari ile birlikte buğdaya ekleyin. Kurutulmuş domatesleri de şerit halinde kesip karışıma ilave edin. Tekrar karıştırıp servis yapın.
Not: Salataya ıspanak yerine kıyılmış maydanoz, roka veya dereotu da ilave edebilirsiniz. Kapari yerine kornişon turşu ekleyebilirsiniz.