Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Balık Yemekleri

Dülger Balığı Möniyer

by Yemek Zevki Editör
30 Eylül 2015
in Balık Yemekleri
469 25
0
Dülger Balığı Möniyer
740
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

dulger-baligi

Dülger Balığı Möniyer için Malzemeler:

16 parça dilbalığı Yarım tatlı kaşığı tuz 1 adet limonun suyu 1 su bardağı un Yarım bardak rafine yağı 1 bağ kıyılmış maydanoz 1 çorba kaşığı dolusu tereyağı 1 adet limonun kabuğu (tırtıllanmış, lira gibi kesilmiş)

Dülger Balığı Möniyer Hazırlanışı:

Dilbalıklarını iç tarafından hafif pirzola demiri ile vurup yassıltın ve tuzlayın. Limon suyunu serpin. Alt ve üstlerini una bulayıp, balıkların boyunda bir tavaya rafine yağını koyup kızdırın. Balıkların iç tarafı tavaya gelecek şekilde, tavanın aldığı kadar balık adedini yerleştirip, alt ve üstlerini 2’şer, 3’er dakika kızartıp sıra ile servis yapacağınız tavaya dizin. Tam ortalarından dilimlenmiş limonları maydanoza batırıp balıkların üzerine yerleştirin. Tereyağını küçük bir tavada hafif kızdırıp limon suyunu ilâve edin. Karışımı balıkların üzerine döküp hemen servis yapın.

Tags: dülger balığıdülger balığı hazırlanışıdülger balığı möniyerdülger balığı tarifi
Previous Post

Buharda Somon Salatası

Next Post

Simit Melemeni

Yemek Zevki Editör

Next Post
Simit Melemeni

Simit Melemeni

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki