Ana Sayfa » Tarifler » Sütlü Balık

Sütlü Balık

sütlü-balikSütlü Balık İçin Malzemeler; 

1 adet 400-450 gram levrek veya çupra

200 gram kültür mantarı

150 gram kaşar peyniri

600 gram süt

100 gram un

50 gram tereyağı

Yarım limon

1 çay kaşığı tuz

(4 Kişilik)

Sütlü Balık Hazırlanışı

Balığı kılçıklarından ayırın. Fileto haline getirin. Yıkadıktan sonra derisini çıkarın. Daha sonra bir tencereye koyun.  Ayrıca kılçıklarını da tencereye atın. Üzerini kapayacak şekilde su ilave edin. Yarım limon sıkın. Kalan limonu da suyun içine atın. Yeterince tuz ilave edin ve bir taşım kaynatın. Bir kevgir yardımıyla balıkları sudan çıkarın, kılçıkları atın. Ayrı bir kapta tereyağını eritin, hafif kızarınca un ilave edin ve meyane elde edin. Soğuk olarak dökeceğiniz süt ile karıştırın ve beşamel sos yapın. Fırına uygun bir kap kullanarak, kabın dip kısmına biraz sos dökün, üzerine balık ve mantarları serpiştirin. Üzerine tekrar beşamel sos ilave ederek, üzerini kaşar rendesi ile kaplayın ve 200 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırına koyun. Nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

OKU ➤  Balık İskender

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir