2 adet derisi alınmış levrek fileto
150 gram çarkıfelek meyvesi püresi
100 gram zeytinyağı
1 demet su teresi
2 adet Meksika biberi
8 adet böğürtlen (İsteğe göre çilek, frambuaz da olabilir)
Tuz, karabiber
Marine Levrek Hazırlanışı:
Derisi alınmış levreği küp küp olacak şekilde kesin.
Başka bir kapta zeytinyağını ve meyve püresini karıştırın. İnce kesim levrekleri bu karışımla birleştirin, yaklaşık 10 dakika kadar içinde bekletin, böylece çiğ levrekler meyve asidinde bu süreç içinde pişecektir.
Bekleme esnasında ayıklayıp süzdüğünüz tereleri ve Meksika biberlerini ince ince doğrayın. Üzerine, levrekler için hazırladığınız sostan bir kaşık kadar ilave edin. Salatanıza parlaklık ve lezzet sağlamış olacaksınız.
Sizin hoşunuza giden bir servis tabağına levreklerinizi güzel bir şekilde yerleştirin. Levreklerinizin orta kısmına ise tere ve biber karışımınızı yerleştirin. Son olarak ise böğürtlenleri terenin etrafına serpiştirin.