Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Mücver        

by Yemek Zevki Editör
07 Temmuz 2015
in Pratik Yemekler
483 10
0
Mücver        
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

mücverMücver İçin Malzemeler:

2 adet kabak

2 adet yumurta

1 çay bardağı galeta unu

3-4 dal taze soğan

Yarım demet maydanoz

1 adet patates

Tuz, karabiber, pul biber

Kızartmak için sıvı yağ

1 kase süzme yoğurt

3 çorba kaşığı tatlı lor peyniri

(4 Kişilik)

Mücver Hazırlanışı:

Patatesi haşlayıp kabuğunu soyduktan sonra irice rendeleyin. Kabağı yıkayıp kabuğunu soymadan aynı şekilde irice rendeleyin.

Yumurtaları, kıyılmış maydanoz ile taze soğanı, galeta ununu, tuzu ve baharatı çukur bir kapta iyice karıştırın. Rendelenmiş patatesi ve rendelenip suyu iyice sıkılmış kabağı da ekleyin. Malzemeyi iyice karıştırın. Birkaç kaşık sıvı yağı geniş bir tavada kızdırın. Mücver karışımından bir kaşık yardımı ile alıp top şeklinde bir hamur oluşturun. Kızgın yağın içine dikkatlice dağıtmadan yerleştirin. Kızartıp kağıt havlu üzerine aktarın. Süzme yoğurt ile tatlı lor peynirini bir kasede karıştırın. Bu karışımı sunum için kaşıklara paylaştırın. Üzerine kızartmış olduğunuz mücverleri yerleştirin. Ilık servis yapın.

Tags: mücvermücver hazırlanışımücver malzemelermücver nasıl yapılırmücver tarifiramazanramazan menüsüyemek zevki
Previous Post

Soğanlı Mahlepli Çörek         

Next Post

Süzme Yoğurtlu Havuç

Yemek Zevki Editör

Next Post
Süzme Yoğurtlu Havuç

Süzme Yoğurtlu Havuç

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki