Ana Sayfa » Tarifler » Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)
Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Malzemeler

1 su bardağı kuru barbunya

1 kase kuru patlıcan

1 kase kuru kabak

2-4 adet kuru dolmalık biber

1 kase kuru yeşil fasulye

300 gram kemikli kuzu eti

2 adet orta boy soğan

1 çorba kaşığı biber ve domates salçası karışımı

Yeteri kadar tuz

2 çorba kaşığı tereyağı

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı) Tarifi:

Kış Türlüsü (Bitlis Mutfağı)

Kemikli eti düdüklüde haşlayın. Kuru sebzeleri de ayrı ayrı bol suda haşlayın. Soğuk sudan geçirin. Soğanları küp küp doğrayın. Tencerede erittiğiniz tereyağında soğanları sarartın. Salçasını ve etini ilave edin. 1-2 kere döndürdüğünüz ve haşladığınız kuru sebzeleri koyup harmanlayın. Haşladığınız etin suyunu da ilave edin. Tuzunu ekleyin. Sebzeler pişince sıcak olarak servise sunun.

 

OKU ➤  Sedef Yeni Nesil A.Ş. "Şehirlerde Yaşayanların Gerçek Gıdaya Ulaşmasını Sağlayan Küçük Üreticileri Destekliyoruz"

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir