360 gram tavuk göğsü
150 gram sıvı yağ
5 gram kekik
10 gram tuz
1 diş sarımsak
5 gram pul biber
20 gram salça
Beğendi İçin:
4 adet Patlıcan
80 gram un
80 gram sıvı yağ
300 ml. süt
50 gram rendelenmiş kaşar
Tuz, karabiber
(2 Kişilik)
Tavuk Beğendi Hazırlanışı
Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine kekik, tuz, pul biber, sarımsak (rendelenmiş) ve salça ilave edilerek iyice karıştırın. Diğer taraftan tavuk göğüslerini ortadan iki eşit parçaya bölüp, hazırladığınız karışımın içerisine yatırın. Yarım saat bekletin. Marine edilmiş tavukların her iki tarafını da eşit şekilde pembeleşinceye kadar pişirin. Beğendi için; Patlıcanları kısık ateşte közleyip, kabuğunu soyun ve ince ince kıyın. Başka bir tarafta sıvı yağı kızdırarak içine un ve süt ilave edin ve ortalama 4 dakika süreyle pişirin. Ardından içine hazırladığınız patlıcan, kaşar, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazır olan tavuğun yanına koyarak servis edin.