Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Tavuk Beğendi

Tavuk Beğendi

tavuk-beğendi-yemek-zevkiTavuk Beğendi İçin Malzemeler

360 gram tavuk göğsü

150 gram sıvı yağ

5 gram kekik

10 gram tuz

1 diş sarımsak

5 gram pul biber

20 gram salça

Beğendi İçin:

4 adet Patlıcan

80 gram un

80 gram sıvı yağ

300 ml. süt

50 gram rendelenmiş kaşar

Tuz, karabiber 

(2 Kişilik)

Tavuk Beğendi Hazırlanışı

Sıvı yağı bir kaba alıp içerisine kekik, tuz, pul biber, sarımsak (rendelenmiş) ve salça ilave edilerek iyice karıştırın. Diğer taraftan tavuk göğüslerini ortadan iki eşit parçaya bölüp, hazırladığınız karışımın içerisine yatırın. Yarım saat bekletin. Marine edilmiş tavukların her iki tarafını da eşit şekilde pembeleşinceye kadar pişirin.  Beğendi için; Patlıcanları kısık ateşte közleyip, kabuğunu soyun ve ince ince kıyın. Başka bir tarafta sıvı yağı kızdırarak içine un ve süt ilave edin ve ortalama 4 dakika süreyle pişirin. Ardından içine hazırladığınız patlıcan, kaşar, tuz ve karabiberi ekleyin. Hazır olan tavuğun yanına koyarak servis edin.

OKU ➤  Salçalı ve Domatesli Biftek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir