Salçalı ve Domatesli Biftek İçin Malzemeler:
8 dilim biftek
2 adet patates
4-5 adet çarliston biber
1-2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıvı yağ
Salçalı Sos İçin:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet domates
Tuz, kırmızı toz biber
(4 Kişilik)
Hazırlanışı:
Salçalı sos için; Domateslerin kabuğunu soyun. Çekirdeklerini temizleyip suyunu süzdükten sonra zar şeklinde doğrayın. Salçaları 1,5 çay bardağı sıcak suda inceltip domateslerle harmanlayın. Tereyağını tencerede eritip domatesli salça karışımını ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kaynatın. Ocaktan alın, az tuz ve toz biber ekleyip tatlandırın. Sosunuz hazırdır.
Biftekleri yarım çay bardağı sıvı yağda her iki tarafını 4’er dakika kadar kızartın. Ayrı bir yerde de kalan sıvı yağla elma dilimi şeklinde kesmiş olduğunuz patatesleri ve biberleri de kızartın. Patatesleri ve biberleri bifteklerin olduğu tencereye aktarın. Tencerenin kapağını kapatın. Sosunu dökün. Kısık ateşte 15 dakika daha pişirin.