Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Tahinli Hünkar Beğendi
Tahinli Hünkar Beğendi

Tahinli Hünkar Beğendi

Malzemeler

Tahinli Hünkar Beğendi

400 gram bonfile

200 gram ince kuşbaşı kesilmiş kuru soğan

20 gram ay çiçek yağı

8 gram un

20 gram tereyağı

20 gram salça

1 adet domates

Tuz

Garnitürü için;

4 adet patlıcan-közlenmiş soyulmuş

40 gram rende kaşar

35 gram tereyağı

15 gram ayçiçeği yağı

300 gram süt

50 gram krema

10-15 gram un

5 gram tuz

20 gram tahin

Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi:

Bir tencereye ay çiçek yağını ve tereyağını koyup kızdırın. Soğanları kızartın. Eti kavurun, unu ilave edin. Bir dakika kavurup salçayı ilave edin. Sonra domatesi ilave edip, soteleyin. Etlerin üzerini kapatacak kadar dökün. Altını kapamadan 10 dakika önce tuzunu serpin. 45 dakika ağır ateşte pişirin.

Garnitürü için:

Patlıcanları közleyin. Bıçakla ince ince kıyın. Bir tencere de sütü kaynamaya bırakın. Başka bir tencerede garnitür için ayrılmış yağı un ile kavurun. 2 dakika kavurduktan sonra ocaktan alın. Sütü ilave edip tekrar ocağına koyun, koyu bir kıvama gelinceye kadar kısık ateşte pişirin. Patlıcanları ilave edin. Tuzunu, kaşarını ve kremayı ekleyip karıştırın. Ocaktan aldıktan sonrada, tahinini koyup, son kez karıştırın.

OKU ➤  Siemens’ten beyaz krom kahvaltı keyfi

Bir Yorum

  1. Çok fena grbiim, bu bana çok iyi gelecek, ama yapmaya dermanım yok. Ellerine sağlık…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir