Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki

by Yemek Zevki Editör
29 Haziran 2015
in Pratik Yemekler
468 25
0
Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Zeytinyağlı-Patlıcan-Pilaki-Yemek-ZevkiZeytinyağlı Patlıcan Pilaki İçin Malzemeler

1 kilo kemer patlıcan

2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)

1 adet büyük boy soğan

3 diş sarımsak

1 adet kırmızı dolmalık biber

1 adet çarliston biber

2 adet büyük domates

Yarım su bardağı pirinç

Yarım demet maydanoz

1 çay kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı zeytinyağı

(4 Kişilik)

Zeytinyağlı Patlıcan Pilaki Hazırlanışı

Patlıcanları alacalı soyarak kuşbaşı doğrayın. Kararmamaları için bol tuzlu suda 15 dakika bekletin. Yıkayıp süzgeçten geçirin. Derin bir tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine koyup fazla yağını alın.

Bir tencerede 1 su bardağı zeytinyağını kızdırın. Küçük doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip karıştırarak kavurun. İnce kıyılmış biberleri, küp doğranmış domatesleri, tuzu ve şekeri ilave edin. Pirinci , 2 su bardağı sıcak suyu koyup orta ateşte 10-15 dakika pişirin. Kızarttığınız patlıcanları fırın kabının dibine yayın. Üzerine pirinçli harcı yayın. 1 su bardağı sıcak su ekleyin. Üzerini alüminyum folyo kapatarak 200 dereceli fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkartıp soğutun. Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin.

Tags: iftarpatlıcanpilakiramazanRamazan Yemeklerisahuryemek zevkiZeytinyağlı Patlıcan PilakiZeytinyağlı Patlıcan Pilaki HazırlanışıZeytinyağlı Patlıcan Pilaki MalzemelerZeytinyağlı Patlıcan Pilaki Nasıl YapılırZeytinyağlı Patlıcan Pilaki TarifiZeytinyağlı Patlıcan Pilaki Yapımı
Previous Post

Soğuk Biber Çorbası

Next Post

Frambuazlı Trileçe

Yemek Zevki Editör

Next Post
Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki