Ana Sayfa » Tarifler » İftar Yemekleri » Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep Fıstıklı İrmik Tatlısı

Antep-Fıstıklı-İrmik-Tatlısı-yemek-zevkiAntep Fıstıklı İrmik Tatlısı İçin Malzemeler:

1 su bardağı irmik (tepeleme)
3,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı toz şeker

(4 Kişilik) 

Antep fıstıklı dondurma için:
1 paket vanilyalı dondurma (normal aile boyu paket)
3 parça damla sakızı (toz haline getirilmiş)
Yarım cup Antep fıstığı (orta büyüklükteki parçalar halinde)

Hazırlanışı:

Üzerini süslemek ve tatlıyla birlikte sunmak için hazır vanilyalı dondurmayı buzluktan çıkartın.  15 dakika oda ısısında bekletin. Antep fıstığını ekleyip karıştırın ve tekrar buzluğa aktarın. Donması için bekletin.

Bir tencerede sütü ve irmiği karıştırın. Yumurtayı, vanilyayı ve şekeri ilave edin.  Sürekli karıştırarak orta ateşte yoğun bir kıvam elde edene dek pişirin. Ocaktan alın. İstediğiniz kaplara paylaştırın. Buzdolabına aktarıp soğutun.  Buzluktan dondurmayı çıkartıp toplar halinde tatlının üzerine yerleştirin. Hemen servis yapın. 

Samah’ın notu:

Üzerine Antep fıstıklı dondurma yerine sade dondurmada koyup servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Profiterol Tarifi

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir