Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Süt Karameli Dolgulu Bisküviler

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler

Süt-Karameli-Dolgulu-Bisküviler-yemek-zevki

Süt Karameli Dolgulu Bisküviler İçin Malzemeler:

Hamuru için:

250 gram tereyağı

1 adet yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

3,5 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı toz zencefil

Yarım çay kaşığı toz karanfil

Açmak için nişasta (1 küçük kase)

Üzeri için:

1 çorba kaşığı pudra şekeri

Süt karameli için

5 bardak süt ( 1 litre )

1 su bardağı toz şeker

Yarım tatlı kaşığı karbonat (1 yemek kaşığı su ile eritilmiş)

1 paket krema (200 ml)

(2 Tepsi İçin)

Hazırlanışı:

Süt kreması için sütü, kremayı ve şekeri bir tencereye alın ve tel çırpıcı ile karıştırıp bir taşım kaynatın.

Tencereyi ocaktan alıp karbonatı yavaş yavaş ekleyin. Bunu yaparken süt köpüklenip kabaracaktır, karıştırmaya devam edin. Birkaç dakika sonra normale dönecektir.

Tencereyi tekrar ocağa alıp 1,5 – 2 saat kadar arada karıştırmak suretiyle kaynatın. Sütün rengi yavaş yavaş turuncuya ve sonunda da karamele dönmeye başlar.

Çırpıcıyla hızlıca karıştırıp ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.

Soğuyunca yine birkaç dakika çırpın ve cam bir kavanoza aktarın.

Bu şekilde hazırladığınız süt karamelini buzdolabında 1 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

Kurabiye hamuru için oda ısısındaki tereyağı ve un dışındaki tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın.

Homojen bir karışım haline gelince kontrollü olarak azar azar ununu ekleyin.

Hamuru pürüzsüz bir kıvam alana dek yoğurun. Streç bir folyoya sarıp yarım saat kadar buzdolabında bekletin.

Buzdolabından çıkardığınız hamuru nişasta serpiştirilmiş bir tezgahta merdane yardımıyla 1 cm kalınlığında açın.

Dilediğiniz şekillerde kurabiye kalıplarıyla şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.

Tüm hamura şekil verip önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kadar pişirin.

Pişen kurabiyeleri fırından alın ve soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla aralarına hazırladığınız süt karamelini sürüp iki kurabiyeyi birbirine yapıştırın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis edebilirsiniz.

OKU ➤  Arpa Şehriye Pilavı Video

Yasemin’in Notu: Bisküvilerin arasına sürülen süt kreması yerine çikolata kreması veya meyve marmeladı sürebilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir