Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Peynirli Zarf Börek  

by Yemek Zevki Editör
16 Haziran 2015
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Peynirli Zarf Börek   
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Peynirli-Zarf-Börek-yemek-zevki

Peynirli Zarf Börek İçin Malzemeler;

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı su

2 adet yumurta

1 su bardağı sıvı yağ

250 gram yumuşak margarin

1 çorba kaşığı sirke

4,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 kase beyaz peynir

Yarım demet dereotu

Üzeri için:

2 adet yumurtanın sarısı

Çörekotu, susam veya haşhaş

(1 tepsi için) 

Hazırlanışı:

Böreğin harcı için ufalanmış beyaz peyniri ince kıyılmış dereotu ile karıştırın.

Un hariç tüm malzemeyi yoğurma kabında iyice karıştırdıktan sonra azar azar unu ilave edin ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlenmeye bırakın.

Dinlenen hamuru 12 eşit bezeye ayırın ve bezeleri teker teker, un serpilmiş tezgahın üzerinde, oklava yardımıyla kare şeklinde açıp yağlayın.

Her bir karenin üzerine iç malzemeden yayıp dört bir köşesini ortada birleştirerek katlayın.

Börek hamurlarının üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında, üzerleri kızarana kadar pişirin.

Tags: bayramiftar yemeğiPeynirli Zarf BörekPeynirli Zarf Börek HazırlanışıPeynirli Zarf Börek MalzemelerPeynirli Zarf Börek nasıl yapılır?Peynirli Zarf Börek TarifiPeynirli Zarf Börek YapımıRamazan ayıyemek zevki
Previous Post

Margarita Pizza

Next Post

Dikkat! Oruç Tutmak Tatlı İsteğinizi Artırıyorsa

Yemek Zevki Editör

Next Post
Dikkat! Oruç Tutmak Tatlı İsteğinizi Artırıyorsa

Dikkat! Oruç Tutmak Tatlı İsteğinizi Artırıyorsa

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki