Malzemesi:
2 kilo patates
250 gram ıspanak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı çörekotu
1 çay kaşığı süt
1 tatlı kaşığı tuz
Patatesli Ayçiçeği Ezmesi Tarifi:
Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. Süt, tereyağı ve tuz ilave ederek koyulaşana kadar ağır ateşte karıştırın. Kalıplara pürenin ¾’ünü dökün. Ispanakları yıkayın. Ocakta bir taşım kaynatıp robotta çekin. Kalıba döktüğünüz patates püresinin üzerine ilave edin. Soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevrin. Ortasına çörekotu serperek ayçiçeği görünümü verin.
cok onlrceei lezzetini cok iyi bulup, fiyat elestirisi yaptiginiz, marti balikevi (benim evime yakin ) ayni yediklerinizle 30-40 TL daha az hesap verebileceginiz bir yer. dikkate almalisiniz