Ana Sayfa » Tarifler » Diyet Yemekleri » Kuskus Pilavı
Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı

Kuskus Pilavı

Malzemeler

2 adet kuru soğan

2 su bardağı kuskus

Yarım su bardağı kuş üzümü

Yarım su bardağı dolmalık fıstık

2 su bardağı su

2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi

Yarım demet dereotu

Yeteri kadar tuz

Yarım çay kaşığı limon kabuğu rendesi

1 yemek kaşığı sıvı yağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Kuskus Pilavı Tarifi:

Soğanları tereyağı ve sıvı yağ karışımı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Kavrulmuş soğanlara suyu ekleyin. Su kaynayınca kuskusları ve yıkayıp ayıkladığınız kuş üzümlerini ilave edin. 3-4 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Kuskus pilavını ateşten alın. 5-10 dakika kadar tencerenin ağzı kapalı olarak demlenmesini bekleyin. Dolmalık fıstıkları pembeleşene kadar yağsız teflon tavada kavurun. Kuskus pilavına ilave edin. Pilavın üzerini incecik kıyılmış dereotu ve limon kabuğu rendesiyle süsleyin.

 

OKU ➤  Pasta & Cheese

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir