Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Tavuk Yemekleri

Mantarlı ve Tavuklu Şiş

by Yemek Zevki Editör
04 Haziran 2015
in Tavuk Yemekleri
473 20
0
Mantarlı ve Tavuklu Şiş
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Mantarlı-Tavuklu-Sis

Mantarlı ve Tavuklu Şiş Hazırlanışı: 

500 gr ceviz büyüklüğünde doğranmış tavuk şiş eti çukur bir kaseye alın. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çay bardağı sütü, birer tutam toz kırmızı biberi, kuru kekiği, pul biberi, kimyonu, 1 adet limonun rendelenmiş kabuğunu, bir tutam tuzu ilave edip iyice karıştırın. Üzerini streç bir folyo ile kapatıp buzdolabında birkaç saat bekletin. Mantarları ve küçük biberleri de çukur bir kaseye alın. 1 çorba kaşığı zeytinyağını, birer tutam kimyonu, karabiberi ve tuzu ekleyin. Karıştırın. Tavuk etini, mantarları ve biberleri şişlere geçirin. Izgarada pişirin. Arpa şehriye pilavı ile birlikte servis yapın. Arpa şehriye pilavı için; 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile 1 çorba kaşığı tereyağını tencerede ısıtın. 2 su bardağı arpa şehriyeyi sürekli karıştırarak karamel rengini alana dek kavurun. 3 su bardağı kaynar suyu ekleyin. Birkaç taşım yüksek ateşte kaynattıktan sonra ateşi kısın. Kapağını kapatıp suyunu çekene dek pişirin. Kıyılmış nane-maydanoz-dereotu karışımı ile zar şeklinde doğranmış közlenmiş kapya biberi ilave edin. 1 tatlı kaşığı çörek otunu ve tuzu da ilave edip harmanlayın. Arpa şehriyeyi LAV Derin Kaseye aktarın, üzerine de şişleri yerleştirin. Hemen servis yapın

Tags: Mantarlı ve Tavuklu ŞişMantarlı ve Tavuklu Şiş HazırlanışıMantarlı ve Tavuklu Şiş MalzemelerTavuk ŞişTavuk Şiş Tarifi
Previous Post

Soğuk Pancar Çorbası

Next Post

Izgara Sebzeler

Yemek Zevki Editör

Next Post
Izgara  Sebzeler

Izgara Sebzeler

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki