Unilever Food Solutions, Antalya’da aşçılık okullarından 25 öğrencinin katılımıyla mutfak eğitimi düzenledi.
Ev dışı gıda sektörünün gelişmesi için eğitime büyük önem veren ve öncü çalışmalar yapan Unilever Food Solutions, aşçılık okullarından 25 öğrencinin katıldığı, otel kanalında en çok tercih edilen tatlı ve yemekler için Unilever Food Solutions Mutfak Yöneticisi Yasemin Ataman’ın yönetiminde bir mutfak eğitimi gerçekleştirdi.
Etkinlikler kapsamında geleceğin şeflerine, Unilever Food Solutions’ın markaları ve hizmetleri anlatıldı. Unilever Food Solutions’ta kariyer imkanları hakkında bilgi verilen öğrencilerin yaz döneminde şirket bünyesinde çalışan 13 şefin ekibinde ‘Proje Stajyeri’ olarak yer alabilmeleri için de bir kapı açıldı.
Eğitim sırasında aşçılık öğrencileri Unilever Food Solutions şeflerinin gözlemleri ile bir değerlendirmeden geçirildi. Tam günlük eğitimin ardından başarılı bulunan 5 aday sektörde bir ilk uygulama olarak Unilever Food Solutions’da ‘Yaz Proje Stajı’na davet edildi.
‘Yaz Proje Stajı’na katılacak aşçılık öğrencileri yaz süresince her gün farklı bir Antalya bölgesi otelinde Unilever Food Solutions ekibi ile birlikte ‘Temalı Geceler’ konseptinin uygulanmasına destek olarak önemli bir deneyim kazanacaklar.
Unilever Food Solutions’ın otellere çözüm ortağı olarak ücretsiz sunduğu ‘Temalı Geceler’ kapsamında, Osmanlı, Meksika, İtalya ve Rus geceleri ve Carte D’or tatlı geceleri düzenleniyor. Temalı günler konseptinde şeflerin dünya mutfakları konusunda gelişmeleri sağlanıyor.
Ayrıca, öğrencilerin de bu sürece dahil edilmesiyle öğrenciler için hem sektörü tanıma hem de uluslararası mutfaklara hakim olmaları için ilk girişimde bulunuluyor.