Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Arpacık Soğanlı Enginar

by Yemek Zevki Editör
25 Mayıs 2015
in Sebze Yemekleri
468 25
0
Arpacık Soğanlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

arpacık-soğanlı-enginar

Arpacık Soğanlı Enginar Malzemeler:

1 kilo temizlenmiş taze enginar

1 kahve fincanı sızma zeytinyağı

1 çorba kaşığı limon suyu

1 adet havuç

12-15 adet arpacık soğan

1 çay kaşığı toz şeker ,Tuz

Arpacık Soğanlı Enginar Hazırlanışı:

Zeytinyağının yarısını tencerede ısıtıp temizlenmiş arpacık soğanları karamelize olana dek kavurun. Küçük küçük doğranmış havucu ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. iç malzemeyi ocaktan alıp başka bir kaba aktarın. Enginarları tabanı düz bir tencereye yerleştirin. Çanakların içine iç malzemeden yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını dökün, tuz ve şeker serpin. En son 1 su bardağı suyu ilave edin. Enginarların üzerlerini kapatacak şekilde düz bir tabakla örtün. Tencerenin de kapağını kapatın, önce yüksek ateşte birkaç dakika pişirin, daha sonra ateşi kısın. 20-25 dakika pişirin. Ocaktan alın, ılınınca limon suyu dökün. Dereotu ile süsleyip ılık veya soğuk servis yapın

Tags: Arpacık Soğanlı EnginarArpacık Soğanlı Enginar HazırlanışıArpacık Soğanlı Enginar MalzemelerArpacık Soğanlı Enginar TarifiEnginarEnginar Tarifi
Previous Post

Kuzu Çerez

Next Post

Diyabete Karşı Sağlık Profesyonellerinin İşbirliği

Yemek Zevki Editör

Next Post
Diyabete Karşı Sağlık Profesyonellerinin İşbirliği

Diyabete Karşı Sağlık Profesyonellerinin İşbirliği

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki