Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi

mangal-köfte

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi MALZEMELER:

Köfte Karışımı İçin:

1 kilo orta yağlı kıyma

1 paket (50 gr) Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisi

11 yemek kaşığı (110 ml.) su

1 kase kıyılmış yeşillik (nane, dereotu, maydanoz) Roka yaprakları

1 kase kiraz domates

3 adet kapya biber

200 gram dil peyniri

Dil Peynirli ve Köz Biberli Mangal Köftesi Hazırlanışı :

Kıymayı yoğurma kabına alın. 1 paket Ülker Ducros Izgara ve Mangal Köfte Çeşnisini ve suyu ilave edin. Karışımı iyice yoğurun. En son kıyılmış yeşillik ilave edin ve tekrar yoğurun. Karışımın üzerini streç bir folyo ile örtüp, baharat tadının köfteye geçmesi ve daha lezzetli olması için buzdolabında en az 1 saat kadar bekletin. Kapya biberleri mangalda yumuşayıncaya kadar kızartın. Mangaldan alın. Kabuklarını ve çekirdeklerini temizledikten sonra avucunuzun dörtte biri büyüklüğünde parçalar elde edin. Köfte hamurundan yarım mandalina büyüklüğünde bir parça koparın. Avucunuzun içinde yassılaştırın ve üzerine yarım parmak kalınlığında dil peyniri ile közlenmiş biberi yerleştirin. Aynı büyüklükte bir köfte hamuru daha hazırlayın. Bu hamuru biberli ve peynirli malzemenin üzerine yerleştirin. Elinizle kenarlarından bastırarak tost gibi bir köfte hamuru elde edin. Yani iki köfte hamuru arasında peynir ve közlenmiş biber karışımı olsun. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Hazırladığınız köfte hamurlarını mangalda her iki tarafı kızarıncaya kadar pişirin. isteğe göre mangalda kızartılmış bazlama ekmeği üzerinde, roka yaprakları ve közlenmiş kiraz domates ile servis yapabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir