Ana Sayfa » Tarifler » Pasta Tarifleri » Çilekli Bahar Pastası

Çilekli Bahar Pastası

cilekli-bahar-pastasi

Çilekli Bahar Pastası Malzemeler:
> 3 adet yumurta
> Bir tutam tuz
> 150 gram toz şeker
> 55 gram süt
> 200 gram un
> 15 gram nişasta
> Yarım paket kabartma tozu
Kreması İçin:

> 500 ml. süt

> 100 gram toz şeker

> 30 gram un
> 30 gram nişasta
> 2 adet yumurtanın sarısı
> 1 paket vanilya
Mereng İçin:
> 2 adet yumurtanın akı
> 50 gram toz şeker

 Çilekli Bahar Pastası Hazırlanışı:

Ayrı bir kapta elenmiş unu, nişastayı ve kabartma tozunu harmanlayın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayrı kaplara ayırın. Yumurta aklarını bir tutam tuz ile köpük köpük olana kadar çırpın. Yumurta sarılarını da şekerle birlikte ayrı bir kapta iyice çırpın. Sütü ekleyin. 1 dakika daha çırpın. Unlu karışımı ve yumurtalı karışımı geniş bir kapta spatula yardımı ile alttan üste doğru havalandırarak karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 40-45 dakika pişirin. Fırından alın, soğumaya bırakın. Kreması için; Vanilya dışındaki tüm malzemeyi sos tenceresine aktarın. İyice çırpın. Kısık ateşte, kaynama derecesinde ocaktan alın. En son vanilyayı ilave edip karıştırın. Soğumaya bırakın. Mereng için; Yumurta akları ile şekeri 5 dakika boyunca yüksek devirde iyice kabarıncaya kadar çırpın. Kek soğuyunca enine ikiye kesin. İlk katını çemberin içine yerleştirin. Çilekleri boyuna ikiye kesip çemberin iç duvarına dikey olarak dizin. Kekin üzerine hazırladığınız kremayı dökün. Pandispanyanın ikinci katını kremanın üzerine özenle yerleştirin. En son üzerine merengi dekoratif bir şekilde istediğiniz şekilde dökün. Merengi pürmüzle yakın, meyvelerle süsleyi

OKU ➤  Minik Kalp Pasta

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir