Fener Kavurma
(4 Kişilik)
Malzemeler
10 adet arpacık soğan
200 gram cherry domates
4 adet sivri biber
10 adet mantar
8 diş sarımsak
2 çorba kaşığı soya sosu
50 gram tereyağı
1 tutam kaşar peyniri rendesi
Süslemek için maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
Hazırlanışı
Tavayı kızdırın. Tereyağını ilave edin. Soğanları doğrayın ve soteleyin. Mantarları ekleyin, bir süre kavurduktan sonra, yemeklik doğradığınız biberleri tavaya atıp karıştırın. Kuşbaşı doğradığınız balıkları ve cherry domatesleri de kattıktan sonra karıştırarak kavurmaya devam edin. Bir süre sonra ince ince kıydığınız sarımsağı ve küp küp doğradığınız domatesleri dökün. Son olarak baharatlarını serpin. Kısık ateşte pişmeye bırakın. Arada bir karıştırın, altını kısmaya yakın soya sosunu verin. Pişen kavurmayı kiremit güvece alın. Üzerini rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince doğranmış maydanoz ile süsleyin.