Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Et Yemekleri

Borani

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Et Yemekleri
488 5
1
Borani

Borani

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Borani

Malzemesi
• 500 gram parça et
• 500 gram yoğurt
• 250 gram kara et
• 2 kilo pencer (pazı)
• 1 su bardağı nohut
• 1 su bardağı lolaz (börülce)
• 3 diş sarımsak
• 3 su bardağı bulgur
• 3 yemek kaşığı sade yağ
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 2 su bardağı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı biber
• 1 yemek kaşığı un

Borani Tarifi:
500 gram parça eti yıkayıp kuşbaşı doğrayın. 1 yemek kaşığı sade yağla
kavurun. Nohutlar ayıklayıp yıkayın, ete ilave ederek 30 dakika yumuşayıncaya
kadar haşlayın. Ayıklayıp yıkadığınız lolazı üç bardak su ile ayrı
bir yerde haşlayın. Pancarları yeşil yapraklarından ayırın, sadece saplarını
doğrayarak az su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın. Fazla suyunu
sıkarak alın. 2 yemek kaşığı yağ ile 5 – 10 dakika kavurun. Haşlanan lolazın
suyunu süzerek nohut tenceresine ekleyin. Aynı tencereye kavrulmuş
penceri katıp, tuzunu ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Bundan
sonra “boraninin yuvalağı”nın (köftesinin) yapımına geçin. Bunun için
de; bir tepsiye üç su bardağı köftelik bulgur, isot, tuz, karabiber, tarçın,
dövülmüş kara eti koyarak az su ile yavaş yavaş yoğurun. Köfte kıvamına
gelince (kavrulurken dağılmaması için) un ekleyip yoğurmaya
devam edin. Yoğrulan köfteyi bir tarafa alın. Nohut büyüklüğünde parçalar
kopararak avuç arasında yuvarlayın. Bir tavaya sıvı yağı koyun, yuvarlakları
pembeleşinceye kadar kızartın. Sarımsağı az tuz ile dövüp
yoğurda ekleyin. Birinci aşamada hazırladığınız nohutlu ve pencerli yemekten
tabaklara bir miktar alın, üzerlerine kızarmış yuvarlakları
koyun. En son üzerine sarmısaklı yoğurdu dökün ve servis yapın.

Tags: Et Yemekleri
Previous Post

Körili Balık Çorba

Next Post

Soya Soslu Brokoli Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Soya Soslu Brokoli Salatası

Soya Soslu Brokoli Salatası

Comments 1

  1. Donna says:
    14 yıl ago

    eee hrakia olmuşta biz ne zaman gelcez yemeğe :)Ellerin dert görmesin demetim hrakia gözüküyor.Cevapla

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki