Detox Salata
(4 Kişilik)
Malzemeler:
400 gram körpe ıspanak
120 gram çilek
2 adet yeşil elma
50 gram taze nane
50 gram taze fesleğen
50 gram maydanoz
50 gram kereviz yaprağı
100 gram salatalık
100 gram kiraz domates
80 gram maş fasulyesi
Portakal Sos İçin:
1 çay bardağı portakal suyu
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
Bir tutam toz şeker
Hazırlanışı:
Maş fasulyesini 20 dakika haşladıktan sonra süzdürüp soğuması için kenara alın.
Portakal suyu ve şekeri bir kaba alın ve zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek biraz koyu kıvam alıncaya kadar karıştırın.
Taze çileği, elmayı ve salatalığı iri küpler halinde kesin.
Ispanakları büyük bir kaba alın ve doğradığınız meyvelerle birlikte harmanlayın.
Kereviz yaprağını, taze naneyi, fesleğeni, maydanozu, kiraz domatesleri ve hazırladığınız portakal sosunu da ekleyin. İyice harmanlayın.
Haşlayıp süzdüğünüz maş fasulyesi ile birlikte servis tabağına paylaştırın. Servis yapın.